Nieuws

Internationale Film Festival van Rotterdam schenkt Van Kempen fruitsappen
gepost door van Kempen Fruitsappen

Het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) is sinds de eerste editie in januari 1972 uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste filmfestival van Nederland.

Aan het begin van de jaren '70 zocht de excentrieke filmfanaat Huub Bals (1937-1988) naar mogelijkheden om jonge, zelfstandige en onbekende filmregisseurs een kans te bieden hun creativiteit te tonen aan een breder publiek. Hij verfoeide oppervlakkige commerciële Hollywood-producties en betreurde dat er wereldwijd zoveel jong talent en artisticiteit verloren ging door een gebrek aan financiële middelen. Daarop besloot hij in 1972 het Festival Film International te organiseren in Rotterdam.

In twee Rotterdamse bioscopen, de Calypso en 't Venster, werden in totaal 31 internationale, persoonlijke en artistieke films gedraaid. Er waren onder andere twee films te zien van Iraanse makelij: The Cow en Postman van de Iraanse regisseur Darius Mehrjui. Deze eerste editie van het festival, die zo'n 5000 bezoekers trok, was het begin van een jaarlijks terugkerend en snel groeiend evenement.

44 jaar later zullen er tijdens het filmfestival, dat anderhalve week duurt, naast speelfilms ook korte en middellange films worden gedraaid uit meer dan vijftig verschillende landen. De 45ste editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari 2016 in Rotterdam. Meer informatie op https://iffr.com/nl/iffr-2016 . Op youtube.com/iffrotterdam vind je alle filmtrailers, evenals bijzondere shorts, speelfilms, sfeerverslagen en registraties van interviews.

We zijn er trots op dat tijdens het Internationale Film Festival van Rotterdam pure Van Kempen fruitsappen aangeboden worden.

Terug naar het nieuwsoverzicht